BOUW MEE AAN DE TOREN VAN BABEL

toren van Babel

Volgens de legende is de toren van Babel nooit afgeraakt omdat de mensen verschillende talen spraken en elkaar niet meer konden verstaan. Wat als we het verhaal omkeren? Stadsdichter Maud Vanhauwaert en kunstenaarscollectief Rooftoptiger willen bewijzen dat het wel kan samen met de Antwerpenaren en zeker met de Dammenaars. Na CC De Vleeshaak is het dus nu tijd voor Toren van Babel. Deze zomer wordt er op de slachthuissite, tegenover Archipel, een grote toren gebouwd waarin alle talen rondzingen en alle culturen samenkomen. Toren van Babel is een samenbouwproject, maar ook een ontmoetingsplek om poëzie te delen in alle talen en een ode aan de meertaligheid van de multiculturele stad. De toren vormt de basis voor een nieuw stadsgedicht en wordt ook een geluidskunstwerk op basis van anderstalige gedichten.

 

BOUW MEE

 

Dammenaars, babelaars en babbelaars, poëten en taalvirtuozen, torenbouwers en bamboe-lovers, iedereen is welkom op en rond de toren deze zomer. Elke zaterdag van juli wordt er ijverig gebouwd op de Open Bouwdagen. Op zaterdagen in augustus en september ben je welkom op de Open Atelierdagen en op zondagen ben je welkom op de Droesem, een gezellig praatsalon met Maud Vanhauwaert en gasten.

Alle activiteiten zijn gratis en voor jong en oud.

 

 

Programma:
KICK-OFF >> zo 7/7 – 14u-16u
Wat kan je verwachten? We trekken samen de eerste poten van de toren recht onder begeleiding van een life compositie van geluidskunstenaar Alec De Bruyn, Maud Vanhauwaert verklapt wat er allemaal te gebeuren staat op en rond de toren, DAMn goeie limonaat in de Veauxdecamion bar en een streepje muziek.

OPEN BOUWDAGEN – za 6/7, 13/7, 20/7, 27/7 – 14u-18u
Kom mee bouwen met bamboe, hout en andere materialen, experimenteren met knoop-en weeftechnieken, meubels maken uit recyclagematerialen, een leemoven bouwen of breng je eigen ideeën mee. Jij bepaalt hoe de toren er zal uitzien!

 

DROESEM – zo 4/8, 11/8, 18/8, 25/8 en 1/9, 8/9, 15/9, 22/9 – 15u-17u

Een muzikaal zondags salon met Maud Vanhauwaert en gasten, een terugblik op een week op en rond de Toren van Babel. Je kan de toren in wording bezoeken als geluidskunstwerk.

 

OPEN ATELIERDAGEN – za 10/08, 17/8, 24/8, 31/8, 7/9, 14/9 en 21/9 – 14u-18u
Kies tussen verschillende ateliers: koken, bouwen, kalligrafie, papier maken, gedichten delen, vertalen en nog veel meer… of kom gewoon een babbeltje slaan en oefen samen elkaars talen.

 

Zo 22/9 – 15u
Laatste DROESEM en FEEST met de onthulling van het STADSGEDICHT van Maud Vanhauwaert.

 

Waar?

 

Slachthuissite − ingang Damhof – t.o.v. lange lobroekstraat 77, 2060 Dam Antwerpen

 

Meer info

 

www.torenvanbabel.be

www.facebook.com/torenvanbabel2019

torenvanbabel2019@gmail.com

 

Volg hoe de toren groeit op het scherm in de bib Permeke!

 

in samenwerking met: Atlas, Bibliotheek Permeke, Curieus, Minderhedenforum, FMDO, Samenlevingsopbouw Antwerpen, Rode kruis opvangcentrum, De Nomaad, Kif Kif, Elegast vzw, Steunpunt tewerkstelling, Kunstenaarswerkplek Archipel, Loods des Doods, Open School Antwerpen, A-Koor, e.a.

met de steun van Antwerpen Boekenstad, Stad Antwerpen, Stadsmakers, Vlaamse gemeenschap, Vlaams fonds voor de Letteren en Het Oude Badhuis

Foto: Siege Dehing

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s